4 niet te missen erfgoedparels in Haspengouw

Van kastelen en kerkschatten tot overblijfselen uit het Romeinse tijdperk, … Dompel je onder in de vele erfgoedparels die Haspengouw rijk is! Deze erfgoedplekjes zijn een bezoekje meer dan waard.

Sint-Odulphuskerk - Borgloon

De Sint-Odulphuskerk ligt in het centrum van Borgloon en werd recent beloond met de publieksprijs Onroerend Erfgoed. Deze recent gerestaureerde kerk kan je elke dag bezoeken. Het rijk kerkelijke patrimonium werd aangevuld met twee topstukken uit de Abdij Mariënlof: het reliekschrijn van Sint-Odilia (enkel te bezoeken na reservatie) en de stoel van Sint-Lutgardis. Het architectenduo Gijs – Van Vaerenbergh zorgde voor een hedendaagse toevoeging met hun kunstwerk HALO.

Schatten van het Teseum – Tongeren

Een museum in het erfgoedkader van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, dat klinkt als een absolute topper! Het Teseum is een unieke uitvalsbasis om het boeiende verleden van de stad Tongeren te ontdekken. Kom er de geheimen van de archeologische ondergrond te weten en stap mee in het fascinerende verhaal van de religieuze kunstschat. Voor iedere leeftijd is er een aangepast parcours. De prachtige kloostergang en -tuin bieden de ideale rustpauze tijdens je bezoek. 

Nieuw – te verwachten in juni ’23: de beklimming van de toren langs de kerkzolders, de torenruimtes en de beschermde beiaard is ronduit uniek! Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht.

Abdijtoren – Sint-Truiden

Hét historische baken van de stad Sint-Truiden. Al klimmend ervaar je de kracht van duizend jaar bouwgeschiedenis. Na 196 treden, met onderweg vijf rust- en ervaringsplatforms, geniet je van een adembenemend panorama over stad en streek. Om de toren te beklimmen, heb je een Trudopas nodig. Deze kan je aankopen bij Toerisme Sint-Truiden.

Meer info:

Toerisme Sint-Truiden
Openingsuren en info Trudopas via www.visitsinttruiden.be

Landcommanderij Alden Biesen - Bilzen

De Landcommanderij bestaat meer dan 800 jaar en schittert als nooit tevoren. Het is een unieke erfgoedsite met waterburcht, kapel, prachtige tuinen en een unieke hoogstamboomgaard. Het is een grote toeristische trekpleister en   een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. 

Tip! Bekijk het aanbod in Alden Biesen tijdens het bloesemseizoen op onze website Visit Bilzen! 

Meer info:

Landcommanderij Alden Biesen

Visit Bilzen

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots