4 x niet te missen

Erfgoedparels in Haspengouw

Van kastelen en kerkschatten tot overblijfselen uit het Romeinse tijdperk, … Dompel je onder in de vele erfgoedparels die Haspengouw rijk is! Deze erfgoedplekjes zijn een bezoekje meer dan waard.

Sint-Odulphuskerk - Borgloon

De Sint-Odulphuskerk in het centrum van Borgloon werd recent beloond met de publieksprijs Onroerend Erfgoed. Dagelijks kan je deze recent gerestaureerde kerk bezoeken. Het rijke kerkelijke patrimonium werd aangevuld met twee topstukken uit Abdij Mariënlof: het reliekschrijn van Sint-Odilia (enkel te bezoeken na reservatie) en de stoel van Sint-Lutgardis. Het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh zorgde voor een hedendaagse toevoeging met hun kunstwerk HALO.

Schatten van het Teseum – Tongeren

Een museum in het erfgoedkader van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, dat klinkt als een absolute topper! Het Teseum is een unieke uitvalsbasis om het boeiende verleden van de stad Tongeren te ontdekken. Kom er de geheimen van de archeologische ondergrond te weten en stap mee in het fascinerende verhaal van de religieuze kunstschat. Voor iedere leeftijd is er een aangepast parcours. De prachtige kloostergang en -tuin bieden de ideale rustpauze tijdens je bezoek.

Abdijtoren – Sint-Truiden

Hét historische baken van de stad Sint-Truiden. Al klimmend ervaar je de kracht van duizend jaar bouwgeschiedenis. Na 196 treden, met onderweg vijf rust- en ervaringsplatforms, geniet je van een adembenemend panorama over stad en streek. Om de toren te beklimmen, heb je een Trudopas nodig. Deze kan je aankopen bij Toerisme Sint-Truiden.

Meer info:

Toerisme Sint-Truiden
Openingsuren en info Trudopas via www.visitsinttruiden.be

Landcommanderij Alden Biesen - Bilzen

De Landcommanderij schittert als nooit tevoren. Zeker in de herfst en winter, wanneer je een prachtig kleurenpalet van de natuur kan ontdekken in een adembenemend decor. Bezoek zeker ook het Engels Park en de Franse tuin.

Meer info:

Landcommanderij Alden Biesen

www.alden-biesen.be

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots