Uitstapjes met de kids in Haspengouw

TikTok-waardige tips voor binnen en buiten

Plezante musea, avontuurlijke wandelingen en belevingsvolle speurtochten. Ja hoor! Haspengouw betekent qualitytime voor het hele gezin. We sprokkelden voor jou enkele onweerstaanbare doe-tips voor binnen én buiten. Helemaal de max!

Familiezoektocht 'Een Beestige Reis Rond de Wereld' (Bilzen)

Verken de verschillende continenten en maak jouw reispaspoort compleet tijdens een beestige reis rond de wereld op het domein van Alden Biesen. De familiezoektocht is voor kinderen van vier tot tien jaar oud. Het reispaspoort is te koop bij het Toeristisch Onthaal in Alden Biesen. 

Tip! Liever veel bloesems rond je heen? Ga samen op pad met je kids met de kinderspeurtocht tijdens het bloesemseizoen. Bekijk het aanbod op onze website.

Meer info:

Toeristisch Onthaal Alden Biesen

Visit Bilzen 

Ga op pad met Barry de Bever in het Tongerse natuurreservaat De Kevie

Ga met Barry op ontdekkingstocht doorheen zijn habitat: het natuurreservaat De Kevie. Aan de hand van leuke opdrachten ontdekken kleine padvinders de fauna en flora van dit bijzonder natuurgebied. Vraag naar de gratis zoektocht bij Visit Tongeren.

Meer info:

Visit Tongeren

Kraak de geheime code van Trudo (Sint-Truiden)

Trudo, de stichter van Sint-Truiden, heeft een geheime schat verstopt in de stad. Alleen voor goede speurneuzen. Volg de aanwijzingen op de schatkaart, kraak de geheime code en zorg ervoor dat je alle opdrachten correct uitvoert.  Schat gevonden? Dan is ze van jou!

Meer info:

Toerisme Sint-Truiden

Ga op Speurneuzentocht in Borgloon

Deze Speurneuzentocht neemt je mee doorheen het centrum van Borgloon en het prachtige landschap rond Grootloon. Ga als een echte speurneus cultuur, kunst en natuur verkennen door allerlei opdrachten uit te voeren om zo het sleutelwoord te vinden. Gaat jou dit lukken? Dan neem je een leuke prijs mee naar huis!

Meer info:

Visit Borgloon

Liever binnen?

Funbad – Zwembad De Kimpel (Bilzen)

Zwembad De Kimpel is een spetterende speelplek. Uitgerust met een wedstrijdbad, glijbanen, een waterspeeltuin en zoveel meer. Er is voor iedereen wat wils.

Meer info:

Vrijetijdssite De Kimpel

Op museumavontuur in het Tongerse Teseum

Dit coole museum aan de basiliek bestaat uit een schatkamer en archeologische site. Volg een belevenisvolle tour helemaal op maat voor kinderen en tieners. Een hypermoderne ervaring staat je op te wachten, een echte aanrader dus voor frisse koppen 😉  Deze zomer kan je zelfs de toren van de basiliek beklimmen en op 55 meter hoogte de skyline van Haspengouw bewonderen!

Meer info:

Teseum

LAGO Bloesembad (Sint-Truiden)

Wat de weergoden ook voorspellen, in LAGO Sint-Truiden Bloesembad beleef je elke dag een subtropische vakantie. In het zwemparadijs is het altijd 30°C. Leef je helemaal uit in het golfslagbad en de wildwaterbaan. Klaar voor de start? Race tegen je vrienden in de spectaculaire duoglijbaan.  Of ga eerder voor nog een avontuurlijke tocht op de bandenglijbaan met een virtual reality bril. Of wat dacht je van heerlijk gewichtloos drijven in het eerste zoutbad van Limburg? In de sauna, hamam en warme lagune kom je volledig tot rust. Dit mag je niet missen.

Meer info:

LAGO Sint-Truiden Bloesembad

Stroop je mouwen op voor een visit aan de Stroopfabriek

Zin in een smaakmakende activiteit ? Ga dan in Borgloon op strooptocht! In dit fruitbelevingscentrum ontdek je het boeiende proces van fruit tot stroop. Je leert er zelfs hoe je in één boom appelen en peren kunt laten groeien. Say what?! Met blacklight zaklampjes speur je de vloer af en zoek je naar verstopte hints en opdrachten. Hier ben je even zoet mee! 

Meer info:

Visit Borgloon

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots