Gezellige herfst met de kids

Tips en uitjes in Haspengouw

Warme chocomelk slurpen, kastanjes verzamelen of ravotten in het bos… Ja hoor, de herfst betekent qualitytime voor het hele gezin! Ook hier in Haspengouw zijn we gek van de herfst en sprokkelen daarom voor jou enkele onweerstaanbare doe-tips voor binnen én buiten. Helemaal de max!

Goed weer?

Krakende bezems (Bilzen)

Beleef een betoverend luisterspel in Alden Biesen tijdens een leuke doe-wandeling met Heks Lira en tovenaar Sem. Wandelkaart te koop bij het Toeristisch Onthaal van Alden Biesen.

Meer info:

Toeristisch Onthaal Alden Biesen

Op stap met Barry de Bever in natuurreservaat De Kevie (Tongeren)

Laat je mee op sleeptouw nemen door Barry de Bever. Ga met Barry op ontdekkingstocht doorheen zijn habitat: natuurreservaat De Kevie. Aan de hand van opdrachten ontdekken kleine padvinders de fauna en flora van dit bijzondere natuurgebied. Haal de zoektocht gratis af bij Toerisme Tongeren.

Meer info:

Toerisme Tongeren

Kraak de geheime code van Trudo (Sint-Truiden)

Trudo, de stichter van Sint-Truiden, heeft een geheime schat verstopt in de stad. Alleen voor goede speurneuzen. Volg de aanwijzingen op de schatkaart, kraak de geheime code en zorg ervoor dat je alle opdrachten correct uitvoert.  Schat gevonden? Dan is ze van jou!

Meer info:

Toerisme Sint-Truiden

Speurneuzentocht (Borgloon)

De speurneuzentocht neemt je mee doorheen het centrum van Borgloon en het prachtige landschap rond Grootloon. Tijdens een wandeling langs cultuur, kunst en natuur lossen kids allerlei vragen op en gaan ze opzoek naar het sleutelwoord. Kan jij het vinden? Dan wordt je beloond met een leuke prijs.

Meer info:

Visit Borgloon

Minder goed weer?

Funbad – Zwembad De Kimpel (Bilzen)

Zwembad De Kimpel wordt een spetterende speelplek. Tijdens de herfstvakantie vind je er opblaasbare attracties en drijvend speelgoed.

Meer info:

Vrijetijdssite De Kimpel

Op museumavontuur in het Teseum (Tongeren)

Het Teseum is cool! Dit museum aan de basiliek bestaat uit een schatkamer en archeologische site. Doe een interactieve ontdekking of volg een belevenisvolle tour helemaal op maat van kinderen en tieners. Een hypermoderne ervaring staat je te wachten, een echte aanrader voor knappe koppen 😉

Meer info:

Teseum

LAGO Bloesembad (Sint-Truiden)

Wat de weergoden ook voorspellen, in LAGO Sint-Truiden Bloesembad beleef je elke dag een subtropische vakantie. In het zwemparadijs is het altijd 30°C. Leef je helemaal uit in het golfslagbad en de wildwaterbaan. Klaar voor de start? Race tegen je vrienden in de spectaculaire duoglijbaan.  Of ga eerder voor nog een avontuurlijke tocht op de bandenglijbaan met een virtual reality bril. Of wat dacht je van heerlijk gewichtloos drijven in het eerste zoutbad van Limburg? In de sauna, hamam en warme lagune kom je volledig tot rust. Dit mag je niet missen.

Meer info:

LAGO Sint-Truiden Bloesembad

Stroop je mouwen op voor de Stroopfabriek (Borgloon)

Zin in een actieve dag tijdens de vakantie? Kies voor Borgloon als bestemming en ga op strooptocht.. Gedurende het hele traject zijn er opdrachtjes voor kinderen. Zo leren ze al spelend alles over fruit en de verwerking ervan. Het enthousiasme is aanstekelijk. Met hun blacklight zaklampjes speuren ze de vloer en wanden af naar verstopte hints en opdrachten. Hier zijn ze even zoet mee!

Meer info:

Visit Borgloon

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots