Haspengouwse smaakmakers

Al het lekkers uit Haspengouw voorgeschoteld!

Zet je tanden in Tongeren!

Sla je slag in de streekproductenshop van Visit Tongeren. In het authentiek decor van de gerenoveerde Gasthuiskapel (Visit Tongeren) kies je uit een ruim assortiment aan ambachtelijke koekjes, confituur, stroop, bier, wijn en andere lokale delicatessen. Ontdek met je eigen smaakpapillen dat de Tongerse bodem al eeuwenlang tot een rijkelijk gedekte tafel leidt.

Tip!  Proef het ‘caëderkükske’

Dit zanddeeggebakje met kokostoetsen staat in de volksmond beter bekend als ’t caëderkükske. De bijzondere vorm is een knipoog naar een dodecaëder. Dat is een raadselachtig, Romeins voorwerp met 12 vijfhoekige vlakken. In het Gallo-Romeins Museum kan je een exemplaar bewonderen en leer je meteen ook dat we nog steeds niet weten wat de Romeinen met dit kleinood deden. Dat de caëderkoekjes naar meer smaken, kunnen we je in elk geval wel verklappen. Een mysterie om je tanden in te zetten…

Proef van Bilzen!

In Alden Biesen bevindt zich de grootste hoogstamboomgaard van de Lage Landen. De fruitbomen zorgen voor een indrukwekkend uitzicht, én dragen volop vruchten. Dat zijn er net iets te veel om allemaal op te eten, dus hier wordt heerlijk appelsap van gemaakt. Het Biesonder appelsap. De appels zijn onbespoten, dus een flesje is 100% Bilzers én 100% puur natuur!

Mag het voor jou misschien net dat tikkeltje sterker? Probeer een van de lekkere wijnen van Montepertini. Een Chardonnay, Pinot Gris, Blanc of Noir. Er is voor elk wat wils. Ontkurk de fles(sen) en geniet!

  • Streekproducten zijn te verkrijgen in de Toeristische Onthaalcentra.
  • Bezoek onze website en ontdek deze en andere Bilzerse producten.

Strooplekkers uit Borgloon

Eens gesmeerd, steeds begeerd! Loonse stroop op je bord, dát is pas Borgloon ontdekken. Stroop je mouwen al maar op en breng een bezoek aan de Streekproductenshop van Visit Borgloon. Proef van de stroopfwafels, snoep van de stroopkruimels of kies voor een potje of cupje stroop. Heerrrrlijk op de pannenkoek! 

De Loonse Stroop is een combinatie van appels en peren. Dé mix van Borgloon. Kies jij voor de wafels, kruimels of cupjes? Wist je dat de stroopwafels, stroopkruimels en stroopcupjes zelf worden gemaakt in de Stroopfabriek van Borgloon? 

Loonse Stroopwafels 

  • per 10 stuks verpakt

Loonse Stroopkruimels 

  • 255 gr incl. strooppotje

Loonse Stroop

  • pot 380 gr
  • stroopcupje 50 gr

Kom jouw Loonse ervaring kopen in de Streekproductenshop van Visit Borgloon.


Haspengouwse Asperge van Regalys - Sint-Truiden

Wanneer in april de natuur ontwaakt, beginnen de stengels, die we asperges noemen, te groeien. De asperges die bovengronds groeien, worden groen door het licht. 

 

Regalys is de merknaam van deze Haspengouwse groene asperges die in Gingelom geteeld wordt volgens de principes van de geïntegreerde landbouw. In mei krijg je de kans om dit uitzonderlijk bedrijf van dichterbij te bewonderen. 

 

Locatie: Regalys, Kamerijckstraat 11, Gingelom
Hoevewinkel: (april – juni) open van woensdag t.e.m. zaterdag van 13u tot 18u

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots