Trek je wandelschoenen aan!

Tips voor een bijzondere herfstwandeling in Haspengouw

Haspengouw nodigt je dit najaar uit om haar adembenemende vergezichten, kleurrijke bossen en weelderige beekvalleien te verkennen. Wat je als wandelaar en levensgenieter mag verwachten? Een gevarieerde wandelstreek met onverwachte paden, bijzondere natuurplekjes en imposante kastelen. Laat je inspireren door volgende tips en vertrek voor een wandeling in één van de mooiste herfstdecors van Limburg.

Landschapswandeling Borgloon

Een golvend landschap met beboste heuveltoppen, akkers, uitgestrekte hoogstamboomgaarden en kunst in open ruimte. Dat zijn de ingrediënten van deze landschapswandeling. Het startpunt van deze herfstwandeling ligt in het centrum van Borgloon, maar er kan ook gewandeld worden vanuit de Stroopfabriek. Smeer je kuiten in en kies jouw geliefde afstand: 4,4 km, 6,1 km, 8,8 km of 12,6 km.

Meer info:

Visit Borgloon

Afstand: 4,4 km – 6,1 km – 8,8 km of 12,6 km

Wandel in Tongeren langs het grootste archeologisch monument van België: Beukenberg

Rakend aan de 2de-eeuwse stadsomwalling van Tongeren ligt deze verrassende landschapswandeling. Tussen de herfstkleuren door wandel je op een natuurlijke heuvelrug. Maar eigenlijk is het een monumentaal aarden bouwwerk, dat deel uitmaakte van het aquaduct van de Romeinse stad Tongeren. De restanten van dit aquaduct kennen we vandaag als de ‘Beukenberg’. De wandeling is 7 km lang.

Meer info:

Toerisme Tongeren
Afstand: 7 km

Bottenwandeling Sint-Truiden

Voor holle wegen en bloemrijke akkers zit je goed op de Bottenwandeling in Gelinden. Die neemt je mee langs twee natuurreservaten en het land van Zuyl, een kalkrijk grasland. Je start aan Natuurhuis Haspengouw waar je alles te weten komt over de ‘Mergels van Gelinden’. Je kan kiezen uit een wandeling van 3 of 5 km. Volg het wandelplan voor de ultieme beleving.

Meer info:

Visit Sint-Truiden
Afstand: 3 of 5 km

Expeditie Bilzen: lange afstandswandeling langs verrassende velden

Draai jij je hand niet om voor 30 km wandelplezier? Dan is de lus ‘Verrassende velden’ van Expeditie Bilzen zeker iets voor jou! Ze voert je langs velden, natuur en kronkelende weggetjes met authentieke Haspengouwse vierkantshoeves. Start- en eindpunt van deze route is de markt van Bilzen.

Meer info:

Visit Bilzen
Afstand: 30 km

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots