Trek je wandelschoenen aan!

Tips voor een bijzondere wandeling in Haspengouw

Haspengouw nodigt je uit om haar adembenemende vergezichten, kleurrijke bossen en weelderige beekvalleien te verkennen. Wat je als wandelaar en levensgenieter mag verwachten? Een gevarieerde wandelstreek met onverwachte paden, bijzondere natuurplekjes en imposante kastelen. Laat je inspireren door volgende tips en vertrek voor een wandeling in één van de mooiste natuurdecors van Limburg.

Landschapswandeling in Borgloon langs PIT kunstwerken

Een glooiend landschap met beboste heuveltoppen, kleurrijke akkers, uitgestrekte hoogstamboomgaarden en Kunst in open ruimte, dat zijn dé ingrediënten van deze landschapswandeling. Het startpunt van deze groene wandeling ligt in het centrum van Borgloon. De wandeling kan ook gestart worden aan het Fruitbelevingscentrum De Stroopfabriek. Trek je beste wandelschoenen aan en kies de afstand die het best bij je past: 4,4 km –  6,1 km  –  8,8 km  of  12,6 km.

Meer info:

Visit Borgloon

Afstand: 4,4 km – 6,1 km – 8,8 km of 12,6 km

In Tongeren wandel je langs het grootste archeologisch monument van België: Beukenberg

Nabij de 2de-eeuwse stadsomwalling van Tongeren ligt een verrassende landschapswandeling. Tussen de beukenbomen door wandel je op een natuurlijke heuvelrug. Maar eigenlijk is het een monumentaal aarden bouwwerk, dat deel uitmaakte van het aquaduct van de Romeinse stad Tongeren. De restanten van dit aquaduct kennen we vandaag als de ‘Beukenberg’. De wandeling is 7 km lang.

Meer info:

Visit Tongeren
Afstand: 7 km

Bottenwandeling Sint-Truiden

Voor holle wegen en bloemrijke akkers zit je goed op de Bottenwandeling in Gelinden. Die neemt je mee langs twee natuurreservaten en het land van Zuyl, een kalkrijk grasland. Je start aan Natuurhuis Haspengouw waar je alles te weten komt over de ‘Mergels van Gelinden’. Je kan kiezen uit een wandeling van 3 of 5 km. Volg het wandelplan voor de ultieme beleving.

Meer info:

Visit Sint-Truiden
Afstand: 3 of 5 km

Landschapswandeling Alden Biesen

Vijf bewegwijzerde routes van 4 tot 16 kilometer brengen je langs hoogstamboomgaarden, uitgestrekte akkers op plateaus en bijzondere beekdalen. Tip! Volg de rode driehoek voor onze nieuwe lus van 11 kilometer en geniet van elke stap door de Demervallei, natuurgebied Katteberg en stadspark Haffmans. Afsluiten doe je op een terrasje in het gezellige centrum.

De smaak te pakken? Bekijk ook zeker onze bloesemwandelingen op de website onder Bilzen bloeit!

Meer info:

Visit Bilzen
Afstand: 4 – 8.5 – 11 en 16 km

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots