Weekendje Haspengouw

Uniek logies in het zuiden van Limburg

Haspengouw ontdekken doe je niet in één dag. Plan jouw weekendje Haspengouw met onze tips. Reis langs de heuvelachtige vergezichten, proef van het lokaal lekkers en geniet van jouw overnachting in één van de zovele unieke logies die jouw weekend gewoon af maken.

Overnachten in middeleeuwse stijl in Bilzen

Op de heuvel van het kasteeldomein van Alden Biesen pronkt de rentmeesterswoning. In de 13de eeuw woonde hier de rentmeesterij van de Landcommanderij. Had had als taak alle uitgaven op te volgen.  Sinds enkele jaren is deze rentmeesterswoning omgetoverd tot een luxueus viersterrenhotel. Martin’s Rentmeesterij telt 72 kamers, waaronder drie unieke suites. Andere faciliteiten zijn het gastronomisch restaurant Akko, een relaxatiebad met sauna en hammam en een prachtige prairietuin. Waan je in tijdens je verblijf in de Middeleeuwen!

Extra plus: dit logies behaalde het A-toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen.

Meer info en reservaties:

Martin’s Rentmeesterij

+32 89 44 21 21  of mrm@martinshotels.com

Slapen in de Tranendreef - Borgloonse Boomtenten

Overnachten in een kunstwerk middenin de natuur? Dat doe je in Borgloon. Daar vind je het PIT kunstwerk de Tranendreef, een installatie met hangende tenten van kunstenaar Dré Wapenaar. De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatief onderkomen om een nacht in Haspengouw door te brengen. Het werk van Dré Wapenaar bevindt zich steeds op de grens tussen architectuur en beeldhouwkunst, tussen verblijven en ontmoeten. Zijn sculpturen zijn hoofdzakelijk tentconstructies die tijdelijk geplaatst worden. Ze nodigen uit om erin te verblijven of eronder te schuilen. Je kan in een boomtent overnachten vanaf mei tot en met eind september.

Meer info en reservaties:

In een boomtent kamperen kan met twee volwassenen en twee (kleine) kinderen onder de 12 jaar. 

 

 

Kostprijs: € 70,00 voor 1 boomtent/nacht. Je kan een ontbijt bestellen voor € 17,50 per persoon.

Tongeren campersite

Verken Haspengouw met de camper. Parkeer je camper in het Pliniuspark in Tongeren en geniet van een volledig uitgeruste camperparking op 1 km van het stadscentrum van Tongeren. Hier geniet van je van rust in een groene omgeving. Dé ideale uitvalsbasis om de oudste stad van België en de adembenemende landschappen in Haspengouw te voet of met de fiets te gaan ontdekken. Bovendien profiteer je in het Pliniuspark van een frisse duik in het openluchtzwembad of ga een kijkje nemen bij de artistieke kunstwerken die het park mee vorm geven!

 

Sint-Truiden, de meest rustgevende plekjes

Ieder heeft zo zijn eigen slaaprituelen. In Sint-Truiden vind je de perfecte logies die daar precies bij past. Van een authentieke vakantiewoning, via een huiselijke B&B tot een hypermoderne hotelkamer – eventueel zelfs met zicht op het voetbalveld van STVV. Wie op zoek is naar een originele overnachtingsplek kan een nachtje boeken in een wijnvat of in een ‘slow cabin’: in Sint-Truiden staat voor iedereen een bedje gespreid waarin je de perfecte nachtrust beleeft.

Ideaal om fris en monter aan een nieuwe dag te beginnen. Geniet van de persoonlijke service en vertrek na een heerlijk ontbijt op nieuwe avonturen in en rond Sint-Truiden.

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots