Haspengouw bezoeken?

Deze museale belevingen wil je gezien hebben!

Wie Haspengouw bezoekt, mag zich schrap zetten voor een stevige – maar toegankelijke – portie cultuur. Niet alleen de vergezichten en het landschap in Haspengouw zijn indrukwekkend, ook de verbluffende musea en attracties maken je verblijf extra boeiend. Met deze originele uitstapjes ben je wel even zoet, zelfs bij slecht weer:

Bilzen Mysteries - Het Complot

In dit spannende misdaadspel verken je op een speelse en spannende manier het historische domein van Alden Biesen. Aanwijzingen, (dwaal)sporen en raadsels kruisen je pad.  Wie zit er achter het raadselachtige ongeval? Samen met commissaris Angel, gespeeld door actrice Joke Devynck, en inspecteur Dewolf, gespeeld door Jeron Dewulf, is het jouw taak om de mysterieuze zaak op te lossen. Ga gewapend met je tablet en hoofdtelefoon op onderzoek uit. Welke sporen zijn er te vinden, en vooral: waar leiden ze naartoe? 

Meer info en tickets:

Visit Bilzen

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

Een sappige appel of peer, dat smaakt! Ben jij benieuwd naar welke weg dit heerlijk stuk fruit aflegt van de boom tot op je bord of pannenkoek? Bezoek het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon en ontdek het op een interactieve en speelse manier. Authentieke installaties, leerrijke modules en een tof kinderparcours staan garant voor een gezellige namiddag. Achteraf nagenieten van je bezoek kan met een potje Loonse stroop of een pakje stroopwafels uit de Streekproductenshop. Hmm, dat smaakt!

Meer info:

Visit Borgloon

Gallo-Romeins Museum - Ga op reis naar het verleden

De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. De veelzijdige collectie toont voorwerpen uit het leven van elke dag: vuurstenen werktuigen van neanderthalers,  aardewerken potten van de eerste boerensamenlevingen, chic tafelservies uit de tijd van de Romeinen …

Kidsproof museum!

De tentoonstelling is prima geschikt voor een bezoek met kinderen. Er zijn educatieve films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars. Interactieve applicaties maken dat ze het verleden spelenderwijs ontdekken.

Pik bij aankomst zeker de kindvriendelijke audiotour van Archeoloog Bob de Graver op! 

 

Meer info:

Gallo-Romeins Museum

Van Neanderthaler tot Gallo-Romein

Museum De Mindere

In het centrum van Sint-Truiden vind je Museum De Mindere. Dit museum vertelt het fascinerende levensverhaal van Franciscus van Assisi. Franciscus van Assisi gaat voor zijn droom, laat zijn bezittingen achter en kiest ervoor om armen te helpen. Duik in de geschiedenis van de Vlaamse Franciscaanse gemeenschap en laat je inspireren door de historische, unieke en tijdloze figuur die Franciscis van Assisi was.

Het museum is ook een aanrader voor families met kinderen. Zo is er boeiend familieparcours en een museumbingo , een spel waarbij je nog beter leert kijken naar kunstwerken. De allerkleinsten kunnen zich uitleven met het ‘Vik en Vera’-spel.

Meer info:

Museum De Mindere

Beleef Haspengouw op jouw manier

In onze maandelijkse nieuwsbrief krijg je tips op maat.
✔️ Avontuurlijke activiteiten

✔️ Culturele bezienswaardigheden

✔️ Rustgevende plekjes

✔️ Culinaire hotspots